Familie-opstelling op 7-7-2017

Soms heeft praten over een terugkerend probleem weinig effect. Als je keer op keer tegen hetzelfde thema aanloopt in je leven en het gevoel hebt dat je er niet zelf uitkomt. In die gevallen kan een familieopstelling een uitkomst bieden.

 

We hebben allemaal een familie waarmee we verbonden zijn. Je familiesysteem heeft invloed op je handelen, de keuzes die je maakt en op het leven dat je leeft.

 

In familieopstellingen komt aan het licht op welke wijze jouw leven verbonden is met dat van je familieleden en je voorouders. Het laat duidelijk zien dat er een familiegeheugen en geweten bestaat. Je ervaart hoe ingrijpende zaken uit hun leven, zoals bijvoorbeeld onverwerkte verliezen, ziekte, onbeantwoorde liefdes, het geloof of oorlogshistorie, door kunnen werken in jouw leven.

 

Door het zichtbaar te maken en het te erkennen ontstaat er ruimte voor verandering of acceptatie.

 

Hoe werkt het?

 

Aan het begin van een opstelling mag je aangeven wat je vraag is. 

Deelnemers aan een opstelling worden opgesteld als "representanten" ofwel "plaatsvervangers" van familieleden van de hulpvrager.

 

Het meewerken aan een opstelling van een ander is een diepgaande ervaring waarin ook inzicht wordt verkregen naar aanleiding van eigen vragen.

 

Nadat de hulpvrager zijn/ haar familie heeft opgesteld, gebeurt er iets wonderbaarlijks. Alles wat zich in de familie afspeelt, wordt overgedragen op de opstelling in de ruimte. Hoewel de representanten de betreffende familie niet kennen, gaan ze zich zo voelen als de personen die zij vertegenwoordigen. Hierdoor wordt het duidelijk hoe hun onderlinge relaties zijn en wat er in de familie aan de hand is. Het is alsof de plaatsvervangers in een krachtveld staan dat hen op magische wijze transformeert (het wetende veld).

De oorzaken van bijvoorbeeld relatieproblemen, depressie, angst, woede, het gevoel nergens bij te horen worden zichtbaar.

 

Wil jij ervaren hoe het is om een familieopstelling bij te wonen als representant of heb je een vraag voor een opstelling dan ben je van harte welkom.

 

 

Programma:

Start 9.30 uur

Korte kennismaking en uitleg over familiesystemen

Opstellingen

Rond 12.30 uur Pauze  inclusief gezonde lunch

Opstellingen

Afsluiting rond 15.30 uur

 

Waar?

Cultuurhuis Stadshagen

Werkerlaan 1

 8043 LT Zwolle

 

Investering 

Vraagsteller €75,-

Representanten €25,-