Over MpauwR

 
M staat voor Mens

 

Pauw staat voor trots,  

 

staat voor resultaat

 

---Power (engels voor kracht)---

Rabia Madarun
Mijn roots
Mijn naam is Rabia Madarun. Ik ben geboren in 1973 in Paramaribo te Suriname, het land waar verschillende culturen harmonieus met elkaar samenleven. Toen ik 6 maanden was, besloten mijn ouders met het gezin te emigreren naar Nederland. Ik ben opgegroeid in een cultuurrijke omgeving, waarvan de ingrediënten voornamelijk Hindoestaans, Surinaams, Nederlands en Islamitisch zijn. Als baby kwam ik samen met mijn familie naar Nederland. Gedurende mijn puberteit werd ik mij bewust van de verschillende culturen en de verschillen tussen culturen. Zo bepaalde mijn oma binnen de familie wat goed en fout was, terwijl ze nooit naar school was geweest en de Nederlandse taal niet machtig was. Op school leerde ik voor mijzelf op te komen en mijn mening te uiten op basis van Westerse argumenten. Dit was verwarrend, binnen de familie werd er voor mij gedacht en op school mocht ik een mening vormen. Later besefte ik dat dit het begin was van mijn persoonlijke missie om verbindingen tussen verschillende culturen te creëren.
Dankzij mijn roots, mijn verantwoordelijkheidsgevoel en mijn opgedane kennis en sociale vaardigheden is het verbinden van mensen met elkaar mijn tweede natuur geworden. Vertrouwen geven, luisteren naar wat mensen beleven en wensen weet ik te vertalen naar praktische verbeterpunten op zowel micro- als op macroniveau.
Toen ik 6 maanden was, besloten mijn ouders met het gezin te emigreren naar Nederland. Ik ben opgegroeid in een cultuurrijke omgeving, waarvan de ingrediënten voornamelijk Hindoestaans, Surinaams, Nederlands en Islamitisch zijn. 

 

 
Mijn ervaring

Mijn interesse in psychologie heeft me na mijn opleiding HBO - Personeel en Organisatie doen besluiten om verder te leren voor coach. Daarnaast heb ik veel cursussen en trainingen gevolgd over gedrag en de effecten hiervan. Als intercedente voor mensen uit diverse culturen startte ik mijn loopbaan. Vervolgens ben ik vestigingsmanager in de uitzendbranche geworden. Ik ben achtereenvolgens werkzaam geweest als personeelsfunctionaris, adviseur werk en inkomen bij CWI, re-integratiecoach, teammanager en manager bij UWV. Als voorzitter van de Participatieraad in Zwolle heb ik ruim vier jaar het college van B&W gevraagd en ongevraagd geadviseerd over zorg, participatie, leefbaarheid, werk en inkomen. Bij 2GetThere Zuid-oost Drenthe heb ik ruim twee jaar  voor jongerencoaches intervisie en supervisie verzorgd. Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de samenleving. Als programmamanager Versterken van inwoners bij CMO Flevoland draag ik bij aan de de empowerment van inwoners. Mijn kennis, communicatieve vaardigheden, enthousiasme en betrokkenheid gebruik ik om de behoeften van doelgroepen te verbinden met de belangen van overheden, organisaties en onderwijs. Ik vind het een uitdaging om vanuit macro niveau naar beleid te kijken en deze optimaal aan te laten sluiten aan de dagelijkse praktijk op micro niveau. Momenteel volg ik de masteropleiding begeleidingskunde om mij nog meer te bekwamen.

Mijn drijfveer

Mijn doorzettingsvermogen gecombineerd met mijn werkervaring als begeleider hebben geleid tot de oprichting van MpauwR. Ik heb zelf de effecten ervaren van multiculturele conflicten. Waarbij het soms lastig was om mijn eigenheid te behouden en bij de groep (familie, school, werk, collega's of vrienden) te horen. 
Als ervaringsdeskundige en professioneel deskundige begeleid ik met MpauwR mensen en organisaties om hun doelen te realiseren. De Nederlandse samenleving is multicultureel, daar kunnen we niet omheen. Ik vind het belangrijk dat we echt samen leven. We zijn allemaal gelijk in het anders zijn.